Το Fiat Tipo Cross αποτελεί μια πρωτοποριακή επιλογή για όσους λατρεύουν την κατηγορία των C-Crossovers. Με την κορυφαία αναλογία αξίας-τιμής το Fiat Tipo Cross προσφέρει άνεση και ευρυχωρία τόσο στους επιβάτες όσο και στις αποσκευές τους με χωρητικότητα 440 λίτρα στον χώρο των αποσκευών. 

Στο εσωτερικό του, κυριαρχεί η μεγάλη οθόνη αφής υψηλής ευκρίνειας 10,25 ιντσών με δυνατότητα ασύρματου mirroring μέσω των εφαρμογών AppleCarPlay και Android Auto αλλά και μέσω των 5G δικτύων. Με αυτόν τον τρόπο, θα συνδέεστε με το κινητό σας στην οθόνη του συστήματος και με φωνητικό έλεγχο, γεγονός που καθιστά την οδήγηση σας πιο έξυπνη και πιο ασφαλής. Επίσης, διαθέτει προηγμένο σύστημα πολυμέσων Uconnect 5 και ψηφιακό πίνακα οργάνων. 

Το νέο Fiat Tipo Cross προσφέρει ασφάλεια στις μετακινήσεις τόσο εντός πόλης όσο και εκτός με προηγμένα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης (ADAS) , τα οποία περιλαμβάνουν σύστημα αυτόνομου φρεναρίσματος και σύστημα διατήρησης της ταχύτητας. Το μοντέλο είναι διαθέσιμο με μια σειρά νέων κινητήρων βενζίνης και diesel,  προδιαγραφών Euro6d-Final, συνδυάζοντας έτσι την χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, την χαμηλή εκπομπή ρίπων και την μέγιστη δυνατή απόδοση.